Atsitinka ir taip, kad Kalėdos yra ne tik džiaugsmo, bet ir rūpesčių metas. Tie rūpesčiai dažniausiai susiję su dovanų pirkimu. Tačiau tai gali būti malonus ir netgi nebrangus rūpestis. Pateikiame keletą žingsnių ir idėjų, kurios užvestų ant kelio ir padėtų nupirkti apgalvotą ir prasmingą Kalėdinę dovaną.  

Biudžetas

Apsipirkimą palengvina apytikslis nusimatytas biudžetas. Kodėl? Todėl, kad susiaurėja paieškos laukas, nesiblaškoma tarp puodelio ir striukės. Tai skirtingų kategorijų prekės. Svarbu atminti, kad įsimintiniausios ir mielos dovanos nebūtinai turi būti brangios. Sekantys žingsniai Jums padės išgryninti idėją.

Pažink ir suprask dovanos gavėją

Pamėgint suprasti ir atsižvelgti į žmogaus, kuriam įteiksite dovaną, pomėgius, interesus bei aistras. Pavyzdžiui, jei žmogus žaidžia tenisą, tai gali būti su šiuo sportu susijusi dovanėlė. Teniso žaidėjams nuolat reikia kamuoliukų ir su tokia dovaną niekada neprašausite.

Nors gali pasirodyti juokinga ir nuvalkiota, tačiau dažnai galite pataikyti su kojinėmis. Žinoma, jos turi būti kokybiškos ir atitikti temą arba žmogaus pomėgį. Jos žygeivis, slidininkas, sporto mėgėjas ar šiaip aktyvų laisvalaikį propaguojantis žmogus nesupyks gavęs kokybiškas funkcionalias kojines.

Praktiškumas

Pagalvokite apie daiktus, kuriuos gavėjas gali naudoti kasdieniame gyvenime. Praktiškos dovanos beveik visuomet būna priimtos su džiugesiu. Jau minėjome tas pačias kojines, tačiau tai gali būti ir namų apyvokos daiktas, gertuvė ar šiaip koks aksesuaras. Dauguma žmonių mėgsta valgomas dovanas, tad koks skanėstas arba dažnai žmogaus vartojamas produktas būtų taiklus šūvis į dešimtuką. Kava, maisto papildas, energetiniai gėrimai, saldainiai, riešutai. Variantų yra.   

Daiktų personalizavimas

Personalizuotos dovanos visuomet buvo artimesnės širdžiai, tačiau jas renkant apie jų praktiškumą ir panaudojimą tai pat verta pagalvoti. Rašiklis , gertuvė, puodelis su išgravituotu vardu, darbo knyga, mylimos komandos marškinėliai.  

Dovanok įspūdžius

Jei žmogus turi visus pasaulio daiktus ir galvojate, kad su niekuo nepataikysite, tuomet galima apsvarstyti įspūdžių arba patirčių dovanojimą. Tai gali būti bilietai į koncertą ar krepšinio rungtynes, kiną, masažą ar kokius nors trumpalaikius mokymus. Patarimas vengti specialaus pasiruošimo ir ryžto reikalaujančių dovanų, tokių kaip šuolis parašiutų ir panašiai. Dovanojama paslauga turi būti nesunkiai pasiekiama, nes kitu atveju dovana liks neišnaudota.

Kokybė

Venkite kiekybės, rinkitės kokybę. Kokybiškas daiktas visuomet padarys didesnį įspūdį, tarnaus ilgiau ir bus labiau įsimintinas. Kokybė prioritetas turi būti visur. Ji kainuoja daugiau , bet atsiperka.