Žygių kelnių vadovas

Žygiuose ir lanuose Jūsų kojos sunkiai dirba, todėl turite jas aprūpinti ne tik tinkama avalyne, bet ir kelnėmis. Netinkamos kelnės gali sukelti įvairių nepatogumų, apie kuriuos prieš žygį net nebūtumėte pagalvoję!

Renkantis žygio kelnes reikia daug ką apgalvoti: nuo kelnių kirpimo, medžiagos, kišenių iki ventiliacijos. Verta skirti laiko šiems apspektams apsvarstyti ir galutinai išsiaiškinti, kokių kelnių jums reikia.

Jei nesate tikri į ką atkreipti dėmesį - nesijaudinkite. Šis praktinis vadovas padės jums pasirinkti teisingą kryptį.

Pirmenybė teikiama komfortui

Su kelnėmis praleisite daug laiko ir įveiksite daug kilometrų, todėl labai svarbu, kad kelnės būtų patogios. Jums reikia tokių kelnių, kurios būtų komfortiškos išsyk jas apsimovus. Attminkite, kad su kelnėmis ne tik stovėsite, bet ir eisite, kopsite, tūpsite. Daugumos vaikščiojimo kelnių audinys turėtų būti ir yra elastingas, todėl kelnės privalo lengvai judėti kartu su kūnu ir suteikti laisvę judesiui.

Atsižvelkite į drabužių tinkamumą ir medžiagą

Kelnių šilumą, patogumą lemia jų audinio tipas ir kirpimo stilius. Greitai džiūstantis minkšto apvalkalo audinys su apsauga nuo vėjo idealiai tinka kalnų sąlygoms. Kai kurios kelnės yra pagamintos iš termo audinio arba turi vidinį termo audinį (pūkelį, mikroflisą), kad būtų šilčiau keliaujant atšiauresnėmis sąlygomis. Jei norite, kad kelnės būtų prigludusios prie kojų, rinkitės kelnes turinčias daugiau elstano. 

Labai svarbus apsekas: atsparumas vandeniui

Dauguma įprastų vaikščiojimo kelnių nėra neperšlampamos, todėl dauguma žmonių mielai įsigyja antrą porą neperšlampamų viršutinių kelnių, kurias gali vilkėti ant viršaus, kai lyja. Tai racionalus sprendimas, nes jūsų kojos i kūnas neperkaista vaikštant sausu oru, o esant lietui ar bėjui galima užsimauti antkelnes.
Tačiau jei nemėgstate arba neturite vietos nešiotis antrų neperšlampamų viršutinių kelnių žygio metu, galima rinktis kelnes, kurios turi atsparumą drėgmei. Šiuo atveju yra tikrai nemažai variantų - nuo bazinę apasuagą teikiančių kelnių iki labai atsparių vandeniui. Viskas priklauso nuo kelnėse naudojamų audinių ir specialių membranų. Mūsų parduotuvėje visą informaciją apie naudojamą membraną ir atsparumo vandeniui lygį rasite produktų aprašymo skiltyje.

Rinkitės, lengvai reguliuojamas kelnes

Tobulų, visiems tinkančių kelnių nėra, todėl visada svarbu, kad jas būtų galima reguliuoti. Ieškokite reguliuojamų sagų ar lipdukų ties juosmeniu ir kulkšnių apvadais. Jei jų nėra, tuomet mažiausia, ko turėtumėte tikėtis, tai elastingos gumos arba diržo kilpos, kad būtų galima kelnes pritaikyti pagal Jūsų dydį.

Ieškokite sau tinkamų kišenių

Kaip ir daugelyje kitų lauko aprangos kategorijų, taip ir žygio kelnių kišenių tipas, dydis ir vieta yra labai svarbūs. Jos turi būti pasiekiamos nenusiimant kuprinės, pakankamai didelės, kad į jas būtų galima sudėti svarbiausius daiktus, kuriuos norėsite panaudoti eidami. Geriausiai, kad kišenės būtų užsegamos užtrauktuku ar lipdukais, kad niekas iš jų neiškristų. Nes vaikštant kalnuose ar įveikiant kitas neįprastas kliūtis, daiktai linkę išskristi. Vienos iš patogiausių kelnių su lengvai pasiekiamomis šoninėmis kišenėmis yra Cargo tipo kelnės (kargo kelnės)

Ieškokite jums reikalingų funkcijų

Kelnėse yra daugybė papildomų funkcijų, į kurias reikia atkreipti dėmesį: ventiliacijos elementai, sustiprintos zonos, užtrauktuku užsegamos dalys, kurios kelnes paverčia šortais, apsauga nuo ultravioletinių saulės spindulių ir kt. Viskas priklauso nuo to, kokiam žygiui ar tikslui kelnes palnuojate įsigyti.